***       Водещите вечерни новини       на 28 юли 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 28 юли 
Коментари Харесай

Водещите новини! Има мнозинство за промените в Конституцията, има и обединение за 24 май да бъде националният празник


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 28 юли   

 

„ Продължаваме промяната–Демократична България “, ГЕРБ–СДС и Движение за права и свободи се обединихме към концепцията, че 24 май би трябвало да бъде народен празник на България. Това разгласи Кирил Петков на трибунка в Народното събрание. 

„ Вкарваме духа на знанието, просветата и писмеността – да бъде водещо за идващите генерации. Аз желая моите деца и децата на всички българи да знаят, че са потомци на просветители. 

България е дала голямо благосъстояние на Европа в областта на писмеността и знанието. 

Всички ние би трябвало да знаем, че единствено през обучение, познания, книжовност, просвета България може да бъде напредничава страна. 

Този празник ще залегне в сърцето на тази Конституция. Ако духа на 24 май залегне за идващите генерации, България може да бъде сполучлива европейска страна, водена от познание и култура “, уточни Петков.

***

„ След доста диалози, след добър синхрон и в Комисията по конституционни въпроси и при лидерските срещи, които започнаха доста от дълго време, имахме опция да формираме това конституционно болшинство. 

Ние се съгласихме по всички тематики, които са включени в измененията на Конституцията, да не търсим авторство, а да застанем дружно зад тях “.

***

„ Има към този момент реакция на България – изказване на Министерство на външните работи, а Софийската градска прокуратура се самосезира, с цел да се разкрие цялата истина и отговорните да понесат наказванията си ”, посочи министър-председателят, представен от Българска телеграфна агенция.

„ За страдание се оказа, че организацията от другата страна не е задоволително добра, с цел да се стигне до такива произшествия “, сподели още Николай Денков.

***

Софийска градска прокуратура се самосезира по информация в медиите за прободен с нож български жител в гр. Скопие.

***

Децата са дребни футболисти на „ Пирин “.

***

Простреляният 58-годишен мъж в столичния кв. „ Младост 1 ” е умрял. Той бе прострелян в региона на гърдите. Инцидентът стана пред хранителен магазин.

По случая е арестуван 34-годишния наследник на убития.

***

Жегата през сегашния юли месец е била толкоз трагична, че бие всички досегашни върхове. Човечеството е претърпяло най-топлите три седмици досега… и най-горещите за последните 120 000 години.

***

Ученията, които ще приключат на 2 август, обгръщат Параселските острови и потъналия атол Макълсфийлд бенк, се споделя в известие на Китайската работа по морска сигурност. Забранява се на плавателните съдове да влизат в зоната на маневрите. 

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР